Alman Vatandaşlık Kanunu

Bir devlet, gücü, toprak bütünlüğü ve milletinin varlığıyla devlet olur. Bir ülkede vatandaşlık, üyelik’ sıfatına eşdeğerdir.

Alman Vatandaşlığına kabul edilmek için aşağıda belirtilen şartlar aranır:

  1. Doğumla (ebeveynlerden birinin Alman olması yeterli olmakta)
  2. Statüyle (Alman Anayasasının 116. maddesi gereğince, yalnız Alman kökenli göçmenler için)
  3. Opsiyonla (bir çocuk Federal Almanya da doğar ve ebeveynlerinden birisi 8 sene boyunca Almanya` da yasal oturuma sahipse)

2000 senesinde değişen yeni Alman Vatandaşlık Yasası normları, 2. ve 3. kuşak göçmenlerin bir çoğuna, kendilerini dışarıya karşı kabul ettirebilmeleri için, Alman vatandaşlığı hakkını sağlamıştır. Fakat uzun süreli çifte vatandaşlıklarının oluşmaması için, her bireyin 18. yaşını doldurduktan sonra ve 23. yaşına girmeden evvel hangi ülkenin vatandaşlığını seçeceklerini beyan etmeleri gerekmektedir.

Vatandaşlık hakkı talep üzerinede elde edilir. Yeni sistemine göre, vatandaşlık hakkı isteyenlerde, belirli koşullar aranmaktave sınava tabi tutulmaktadır (Alman Dili, Kültürü, Tarihi, Politikası hakkında bilgi sahibi olmak, kişinin asgari geçim kaynağının bulunması).Yakın bir gelecekte vatandaşlığa kabul için gerekli kurslar mecburi kılınılacaktır.

Alman vatandaşlığı yabancı uyruklu tarafından evlatlık edilinme, Alman vatandaşlığından kendi arzusu ile çıkma, başka bir yabancı ülkenin askeri olma v.s. gibi sebeplerden dolayıda, tekrar yitirilebilir.

Şayet Alman vatandaşlığına alınmak yada çıkmak istiyorsanız veya çıkarılmak zorundaysanız, eşinize yada çocuğunuz için Alman vatandaşlığı yada başka ülkenin vatandaşlığına başvurmak, başka bir ülkeye göçmek istiyorsanız, yada pasaportla alakalı problemler yaşıyor yada vatandaşlık hakkında bilgi edinmek ve haklarınızı öğrenmek istiyorsanız, sizlere yetkin ekibimizle aile, yabancı hakları ve miras gibi konulardada yanınızda olarak hizmet veririz.

Uzman

Macit Karaahmetoğlu

Avukat

Macit Karaahmetoğlu

Basin ve Fikri eserler
Hukuku Uzman Avukatı

Details

Peter Horrig

Avukat

Peter Horrig

Iş Hukuku Uzman Avukatı

Details

Evgenij V. Usarov

Avukat

Evgenij V. Usarov

Details

Dr. Dr. (Univ. Istanbul) Altan Heper

Avukat

Dr. Dr. Altan Heper

yabancı uyruklu Avukat
olarak kayıtlıdır

Details

Alexander L.K. Freiherr v. Malsen-Waldkirch

Avukat

Alexander L.K. Freiherr v. Malsen-Waldkirch

Ceza Hukuku Uzman Avukatı

Details

Nuran Yılmaz

Avukat

Nuran Yılmaz

 

Details

Malice Seferi

Avukat

Malice Seferi

 

Details

Temas:
Tel.: +49 (0)7156 - 4 35 90
E-Mail:contact@k-kanzlei.de

Go back